matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciągów
Tarkus:
Prosiłbym o napisanie rozwiązania a nie samego wyniku
n
√
3
n
+2
n
a
n
=
n
√
5
n
+4
n
a
n
=
√
2n
2
−n+5
−
√
2n
2
+3
n−3
a
n
=(
)
2
n
+
1
n+2
13 lis 13:07