są miejscami zerowymi funkcji
pati: Liczby x1 i x2 gdzie x1<x2 są miejscami zerowymi funkcji g(x)=x2 − 2 50 . Zapisz liczbę
x2−x1 w postaci 2c gdzie c jesli liczba calkowitą. Poprosze o wskazówke jak zacząć.
13 lis 12:41
ICSP: Oblicz te miejsca zerowe
13 lis 12:47
Eta:
g(x)= 0 <=> x2−250=0 <=> ( x−225)(x+225)=0
x1= −225 v x2= 225 bo x1<x2
x2−x1= 225+225= 2*225= 226
13 lis 12:47
ICSP: Witaj
Eta. Ładne wskazówki dajesz
13 lis 12:51
Eta:

........................
13 lis 12:52
ICSP: to może mi z czymś pomożesz ?
13 lis 12:59
Eta:
Mogę z

wyjść na spacer (o ile masz
13 lis 13:00
ICSP: Niestety nie posiadam

, ale byłbym wdzięczny za małą matematyczną pomoc
13 lis 13:03