matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij że liczba
zielona z matmy !:
Uzasadnij że liczba 27
7
jest mniejsza od liczby 21
20
: 7
19
13 lis 12:38
ICSP:
21
20
21
19
* 21
2
=
= 3
19
* 21 = 3
19
* 9 * 2
= 3
21
*
7
19
7
19
3
2
2
2
= 27
7
* 2
3
3
c.n.u.
13 lis 12:49