log
krasku: 2logx+3log2=5
Prosze o pomoc

13 lis 10:50
kachamacha: x>0
x2*8=100000
x2=12500
x2−12500=0
x=50√5 x=−50√5
patrzac na załozenie tylko x=50
13 lis 10:53
krasku: a mozesz to jakos wytlumaczyc bo nic nie czaje skad to sie bierze
13 lis 10:56
kachamacha: a czego nie rozumiesz a co już czaisz?
13 lis 10:57
krasku: skad sie wzielo to x2*8=100000
13 lis 10:59
13 lis 11:02
krasku: a czemu jest x2*8 a nie plus
13 lis 11:06
kachamacha: bo logx+logy=logxy
13 lis 11:08
krasku: dzieki wielkie
13 lis 11:08
kachamacha:
13 lis 11:10
krasku: a mam jeszcze problem z delta i x1 i x2 dziwnie mi wychodzi
13 lis 11:13
krasku: bo mi x1=−150 a x2=150 wiec nie wiem
13 lis 11:23
kachamacha: podałam już rozwiązania
13 lis 16:00