matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkąta równobocznego opisanego na okręgu o promieniu 3
Jadzia:
13 lis 03:08
Mathgym:
pole trójkąta równobocznego − potrzebujesz więc długości boku tego trójkąta. Z własności
1
trójkąta równobocznego opisanego na okręgu wiemy, że r =
h
3
obejrzyj
https://matematykaszkolna.pl/strona/1843.html
13 lis 08:37
Olcia:
Oblicz objętość kuli o średnicy 16 cm
13 lis 12:16
ICSP:
r = 8
4
V =
πr
3
3
podstaw i nie zaśmiecaj innych tematów.
13 lis 12:19