13 lis 01:09
rumpek: | | | | 9! | | 6! * 7 * 8 * 9 | |
|Ω| = | = |
| = |
| = 54 |
| | | 3! * (9 − 3)! | | 6 * 6! | |
a) co najwyżej dwie kobiety:
b) co najmniej jeden mężczyzna
|A'| = 1 − |A|
c) dokładnie 2 kobiety

Niech sprawdzi to jakiś expert

bo prawdopodobieństwa w szkole jeszcze nie miałem
13 lis 08:41
Mathgym: | | | | |
b) nie wprost B`− żaden mężczyzna |B`| = | |
| | |
P(B) = Ω − P(B`)
A prawdopodobieństwo chyba wiesz jak juz policzyć?
13 lis 08:44
Mathgym: sorki mały chochlik P(B) = 1 − P(B`)
13 lis 08:45
aa: rumpek źle policzyłeś Ω
13 lis 09:36
Roxi91: ej a nie dacie rady zrobic tego metoda drzewek

bo ja tak musze to zrobic.a to co
napisaliscie to nic z tego nie rozumiem:(
JEST TU KTOS KTO SIE ZNA NA DRZEWKACH

prosze pomozcie
15 lis 22:40
rumpek:
Poprawka |Ω| = 84
@Roxi91 − wątpię, aby jakiś nauczyciel TYLKO I WYŁĄCZNIE wymagał metody drzewek, osobiście sam
jeszcze się nie uczyłem bo nie ma takiej potrzeby jak na razie

.
15 lis 22:59
Eta:
Leśniczy lub ogrodnik znają się najlepiej
15 lis 23:01
rumpek:
15 lis 23:08