matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;]
Magda:
.Ćwiartka koła o promieniu R jest powierzchnią boczną stożka. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego stożka
12 lis 23:55
Aga:
1
P
b
=
πR
2
4
πR
L=
2
O
p
=2πr O
p
=L
πR
2πr=
//:2π
2
1
r=
R
4
1
P
p
=πr
2
=
R
2
π
16
1
1
5
P
c
=
R
2
π+
πR
2
=
πR
2
.
16
4
16
13 lis 00:24