matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile to będzie? V= 2*(4p{2})^2 4*4p{2}*8p{3}
raja:
Ile to będzie? V= 2*(4
√
2
)
2
+4*4
√
2
*8
√
3
i V=4
√
2
*4
√
2
*8
√
3
16 mar 20:50
Basia:
pierwsze = 2*16*2 + 16*8
√
6
= 64 + 108
√
6
= 64(1+2
√
6
) drugie = 16*8*
√
6
= 108
√
6
17 mar 12:18