matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kolo
MAGDA:
Koło o polu 81 pi cm2 jest podobne do koła o polu 9 pi cm2. Ile jest równa skala podobieństwa tych kół?
12 lis 22:31
Mycha:
P
1
=k
2
P
2
81 pi
k
2
=
=9
9 pi
k=3
12 lis 22:34