matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam problem z tym zadniem
ktoś:
Uzasadnij, że równanie
√
3
x
2
−4x+
√
5
−1=0 ma dwa pierwiastki dodatnie.
12 lis 21:04
Aga:
Wykaż, że Δ≥0 Dwa pierwiastki dodatnie gdy
−b
x
1
+x
2
=
>0
a
c
x
1
*x
2
=
>0
a
12 lis 21:09
ktoś:
dziękuję ślicznie
12 lis 21:20