matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenie wzoru
kujonek:
jak wyznaczyć t ze wzoru
g*t
2
h= Vot +
2
12 lis 20:30
ejendi:
równanie kwadratowe g*t
2
+Vot−h=0 a=g; b=Vo; c=−h trzeba rozwiązać
12 lis 20:55
Rodney:
Jesli nie wiesz jak to rozwiazac to tutaj mala wskazowka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
12 lis 21:04