granica
Alicja: lim 6/ 76n czy to jest ∞ ?
12 lis 17:57
Alicja: a nie rzecież to jest 0
12 lis 17:59
alfa: Jeśli n dąży do nieskończoności to będzie dążyć to 0.
12 lis 17:59
Alicja: a jeżeli mam
lim n/5n to bedzie to równe również 0?
n−>∞
12 lis 18:14
alfa: tak
12 lis 18:15
Alicja: a jeżeli w pewnej granicy wynik wyszedł mi e8−4n to odpowiedz bedzie 0?
12 lis 18:44
alfa: e−∞ =0
12 lis 18:45
Alicja: a e∞ = ∞ ?
12 lis 19:04
Alicja: i jeszcze e0 = 1 ?
12 lis 19:05
alfa: tak i tak
12 lis 19:22
Alicja: kurcze już mi tak dobrze szło a teraz znowu jeden przykład mnie zatrzymał
lim (log2 * n5) / log8 * n
n−>∞
12 lis 19:42