trygonometria
Nabula: Czym różnią się te wykresy:
y=sin|x|
y=|sinx| ?
12 lis 16:52
Eta:
12 lis 17:34
ICSP: Eta pierwszy nie powinien byś symetryczny względem OY ?
12 lis 17:35
Eta:
Już miałam pisać poprawkę

oczywista − oczywistość .............. masz rację

"falbanki" mi się źle namalowały
12 lis 17:39
Eta:
12 lis 17:43
krystek:
12 lis 17:50
Eta:
Witaj
krystek
12 lis 17:51
ejendi: y1=sin|x|
y2=|sinx|
dla −pi/2<x<pi/2 oba wykresy się pokrywają i są dodatnie
y1 jest sinusoidą symetryczną względem osi
y2 ma wszystkie połówki sinusoidy dodatnie
w exelu ładnie widać
12 lis 18:30
Nabula: Dziękuję
12 lis 18:43