rozwiąż równania
iwona: Ix
2 − 2I + Ix
2 − 9I = 7
czyli miejsca zerowe wyszły mi −
√2,
√2, −3, 3
1) x należy (−
∞; −3>U<3; +
∞), czyli Ix
2 − 2I = x
2 − 2 , Ix
2 − 9I = x
2 − 9
i wyszło mi że 7=7
( tu x nie ma rozwiązania

? bo nie wiem ,.,,,)
2) x należy (−3, −
√2>U<
√2, 3), czyli Ix
2 − 2I = x
2 − 2 , Ix
2 − 9I = −x
2 + 9
i wyszło mi, że x=−3 lub x=−3 , czyli nie ma rozwiązania, prawda?
3) c należy ( −
√2,
√2 ) , czyli Ix
2 − 2I = −x
2 + 2 , Ix
2 − 9I = −x
2 + 9
i wyszło mi, że −7=7
no i teraz nie wiem jakie ma być rozwiązanie, w odpowiedzi jest, że rozwiązaniem jest x nalezy
(−
∞, −3>U<3,+
∞) i nie mam pojęcia dlaczego, chyba że coś w tym zadaniu źle zrobiłam, albo je
źle rozwiązuję ......