graniastosłup
Irena: 18+3√3=2*1\2*a*a√3\2+3*a2 prosze niech ktos mi pomoze wyznaczyc a
16 mar 20:08
kraa: najpierw to porządnie zapisz


!
16 mar 20:10
clover1994: clover1994: To może ja spróbuję...uporać się z zapisem i z wyznaczeniem a
18 + 3√3 = 2 *1\2 * a * (a√3)/2 + 3 * 2a
18 + 3 √3 = a * (a√3)/2 + 6a
18 + 3 √3 = (a2 * √3)/ 2+ 6a | * 2
36 + 6 √3 = 2 (a2 √3) + 12a | / 12
3 + 0,5 √3 = 1/6 (a2 √3 ) + a | / √3
√3 + 0,5 = 1/6 a2 + (a * √3 )
...
przepraszam, ale tylko tyle zdążyłam, robię w pośpiechu, a niestety muszę odejść od
kompa...pozdrawiam.
16 mar 21:19
Irena: 18+3√3=2*1/2*a*a√3/2+ 3a2 o tak ma wygladac ten zapis
16 mar 21:34