Pierwiastek nieparzystego stopnia z liczby ujemnej
matis77-1:
3√375 − 3√192 − 3√81 =
12 lis 13:54
sushi_ gg6397228:
bierzesz i rozkladasz kazda liczbe w słupku na czynniki pierwsze
12 lis 13:55
matis77-1: Ok dzięki zrobię tak jak mówisz i napisze,a ty mi sprawdzisz.
12 lis 14:00
matis77-1: 3√15 − 8√3 − √9
12 lis 14:42
sushi_ gg6397228:
przeciez tam byl pierwiastek 3 stopnia wiec nie moze teraz byc 2−iego
do poprawy
12 lis 14:45
matis77-1: 3√125*3 − 3√64*3 − 3√27*3 = 3√53 * 3 − 3√43*3 − 3√33*3 = 5 3√3 − 4 3√3 − 3
3√3 = −23√3
12 lis 15:13
matis77-1: Jeśli to jest źle to proszę cie zrób mi to poprawnie.
12 lis 15:14
matis77-1: REF
13 lis 00:20
ZKS:

.
13 lis 00:32