matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ciąg
lucas627:
Wyznacz ciąg geometryczny a
n
jeśli a
6
= 32 i a
1
0
=2
12 lis 13:45
Eta:
a
10
= q
10−6
= q
4
a
6
to: q
4
=16 => q= ... v q= ....
a
6
a
1
=
q
5
dla q=2 a
1
=..... dla q= −2 a
1
=... a
n
= a
1
*q
n−1
=.... są dwa takie ciągi ................
12 lis 13:57