matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg monotoniczność
lucas627:
Wykaż że ciąg a
n
jest monotoniczny
n
a) a
n
=
2n−1
3n+2
b) a
n
=
4n+1
12 lis 13:24
Jolanta:
n+1
a
n
+1=
=...
2(n+1)−1
a
n+1
−a
n
podstaw wynik >0 rosnacy mniejszy <0 malejący
12 lis 13:33