matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
gwiazda:
√
1+
x
1−x
2
pomysł na taką całkę ?
12 lis 13:15
Trivial:
x
Pod pierwiastkiem jest 1+
? Nie wygląda to na prostą całkę.
1−x
2
http://www.wolframalpha.com/input/?_=1321108725354&i=integral+of+sqrt%28++1+%2b+x%2f%281-x^2%29++%29dx&fp=1&incTime=true
12 lis 15:40