matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania...
motylll:
Rozwiąż równania: a) x
7
−5x
5
+4x
3
= 0 b) x
7
−17x
5
+16x
3
= 0 Jak to rozwiązać?
11 lis 21:32
Aga:
W pierwszym wyłącz x
3
przed nawias.Do nawiasu zastosuj podstawienie x
2
=t, gdzie t≥0
11 lis 21:35
motylll:
Dzięki.
11 lis 21:37