wyrażenia wymierne
Tomek: Przesuwając wykres funkcji f o 5 jednostek w prawo, otrzymamy wykres funkcji g. Jeśli
| | 3 | |
przesuniemy wykres funkcji g o 2 jednostki do góry, to otrzymamy wykres funkcji h(x)= |
| |
| | x | |
a) podaj wzór funkcji f
b) Znajdź pozostałe wspólne wykresu funkcji f i prostej w równaniu y=2x+3
| | 3 | |
Pkt a) zrobiłem i wyszło mi f(g)= |
| −2 |
| | x+5 | |
ale nie wiem jak zrobić B
11 lis 19:54
Mateusz: Bardzo prosto porównujemy stronami i obliczamy
11 lis 19:57
krystek: Ale napisz poprawnie polecenieb)
11 lis 19:57
Tomek: przepisane jest dobrze jak chcesz to zrobie skan i ci podam link
11 lis 19:59
krystek: Chodzi o punkty wspólne funkcji ?jeżeli tak to masz wskazówkę od Mateusza
11 lis 20:07