matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Ruda:
Proszę o sprawdzenie
7n−6
Oblicz pierwszy i drugi wyraz ciągu a
n
= log
2
2n
7*1−6
1
a
1
= log
2
= log
2
=−1
2*1
2
7*2−6
14−6
8
a
2
= log
2
= log
2
= log
2
= log
2
2 = 1
2*2
4
4
11 lis 19:37
krystek:
Dobrze.
11 lis 20:00
Ruda:
Dziękuje
11 lis 20:02
MONDRY:
5
2
=?
23 sty 22:53
5-latek:
Kalkulator i licz
23 sty 22:55