Prosze o pomoc
Karolina: | | 2/x+3/−5 | |
Bardzo prosze o pomoc: |
| =5 |
| | 5 | |
11 lis 19:08
Basia:
co to jest /x+3/ ? wartość bezwzględna ? czy zwykły nawias ?
11 lis 19:14
krystek: W czym?
| | 1 | |
/ obustronnie przez 5, przenosisz 5, mnożysz przez |
| |
| | 2 | |
11 lis 19:15
Karolina: to wartość bezwzględna
11 lis 19:18
Karolina: dlaczego1/2 ?
11 lis 19:20
krystek: Ix+3I==15 i teraz x+3=15 lub x+3=−15
11 lis 19:21
krystek: | | 1 | |
Dzielić przez 2 a mnożyć przez |
| to jest to samo,prawda? |
| | 2 | |
11 lis 19:22
Karolina: Przepraszam za moj blad w mianowniku powinno byc 3 zamiast 5
11 lis 19:30
krystek: więc zmień wyniki, a sposób liczenia się nie zmienia
11 lis 19:54