matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaa:
jaki będzie stan konta po 4 latach oszczędzania jeśli wpłata początkowa wynosi 5500 zł a oprocentowanie wynosi 6,5 % w skali roku?
11 lis 16:15
dero2005:
V = V
o
(1 +
p
100
)
n
V
o
= 5500 p = 6,5 n = 4
11 lis 16:40