pomnożyć pierwiastki pierwiastków
gardenq: √ z 5 − 2√6 *
√ 5 + 2√6
Odpowiedzi to:
A. 5 − 2
√6
B.5
C.2
√5
D.1

Może ktoś pomóc rozwiązać z wyjaśnieniem?
11 lis 14:41
gardenq: bez tego 'z' w pierwszym pierwiastku, przez przypadek mi się napisało
11 lis 14:42
ICSP: √a *
√b =
√a*b
(a−b)(a+b) = a
2 − b
2
powodzenia
11 lis 14:44
krystek: = √{5−2√6}*{5+2√6}=..
11 lis 14:45
kachamacha: pod jednej pierwiastek wrzuc
masz wzór skróconego mnożenia(a+b)(a−b)=a2−b2
i uporządkuj
11 lis 14:45
kinga: 2*√2
6 sty 21:04