matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory liczbowe
kolorowy:
wyznacz zbiór (A ∩ B)\C gdzie: A= {x∊R: |1−2x| ≤ 5} B= {x∊R: x
5
+2x
4
+x+2 ≥ 0} C= {x∊R: log
(1/2)
(−x
2
+x) > 2} Proszę o pomoc
11 lis 13:05