styczne do okręgów
Donia: Odcinek AD ma długośc 17 cm. Oblicz obwód trójąta ABC.Rysunek do zadania w linku:
http://www.iupload.pl/images/y79l46ehgtynrlsjl0.jpg
16 mar 18:52
Mariusz: między odcinkiem BC jest punkt przecięcia z kolem ( punkt ten nazwe N)
odległość między AD=AN
AE=AN
z tego wynika że obwód ma 34 cm
16 mar 18:56
Mariusz: między odcinkiem BC jest punkt przecięcia z kolem ( punkt ten nazwe N)
odległość między AD=AN
AE=AN
z tego wynika że obwód ma 34 cm
16 mar 18:57
Donia: A można to bardziej po ludzku wytłumaczyć, tj z obliczeniami? Może jestem tępa, ale nie
rozumiem
16 mar 19:07
Donia: Proszę...
16 mar 19:13
Donia: Heej, jest tu ktoś
16 mar 19:25
√2: nie
20 lut 18:02