'
Trivial: Co tam
ICSP?
10 lis 21:35
ICSP: Witaj
Trivial.
Miałem dziś na lekcji macierze i definicję wyznacznika. Nic kompletnie z tego nie zrozumiałem

Jeszcze nawet dej definicji nie mam bo profesor tak bazgrze że nie idzie odczytać

Chyba jutro muszę się wziąć do roboty
10 lis 21:39
Trivial: czyli po staremu...
10 lis 21:40
ICSP: nic się nie zmieniło. Chociaż mam teraz kilka zadań z liczb zespolonych które mi sprawiają
kłopot

Może jutro je powrzucam.
10 lis 21:41
Vizer: A co tam u Ciebie
Trivial
?
10 lis 21:46
Trivial: O
Vizer.

Całkiem OK. Sporo pracy, ale daję radę. Wymiękam z programowania i z sieci komputerowych... O
ile to pierwsze już trochę ogarnąłem, to to drugie to jakaś masakra.

A u Ciebie? ...
10 lis 21:50
Vizer: Całkiem mniej OK.

W następnym tygodniu 4 kartkówki/kolokwia z WDI, analizy, fizyki i
komunikacji... Lekko nie ma, ale zobaczymy.
Trivial pamiętasz jeszcze, że Ci piwko stoję?

10 lis 21:53
Trivial:
10 lis 21:54
ICSP: Mi się dwa najcięższe kolokwia w pierwszym semestrze zbliżają.
Najgorsze będzie 22
10 lis 22:04
Vizer: Z czego?
10 lis 22:06
Trivial: Pewnie z matmy.
10 lis 22:07
Vizer: Matma matmie nie równa, przekonałem się pomiędzy algebrą i analizą. Nie ma to jak rozwodzenie
się pół lekcji czym jest liczba 2
10 lis 22:09
ICSP: z algebry oraz z logiki.
Chce ktoś zadanko z logiki?
10 lis 22:26
Vizer: taak
10 lis 22:29
ICSP:

to jest taki znaczek między tymi zbiorami. W zapisie oznaczę go jako x
Wykazać że:
(AxB)xC = Ax(BxC)
10 lis 22:34
ICSP: ktoś chociaż próbuje to robić?
10 lis 23:06
b.: ja tę własność znam. Inni niekoniecznie wiedzą, co oznacza ten znaczek
10 lis 23:08
Vizer: Ja nie mam pojęcia o co tu chodzi.
10 lis 23:08
sushi_ gg6397228:
roznica symetryczna
AxB= (A\B) u (B\A)
10 lis 23:10
ICSP: AxB = (A∪B)\(A∩B)
oczywiście x to nie jest mnożenie tylko ten znaczek. Niestety zapomniałem jak się nazywa to
działanie
10 lis 23:12
ICSP: Dzięki sushi.
Sprawdzisz mi jeszcze to zadanie ?
Mam wykazać że : A\(B∪C) = (A\B)\C
i zaczynam:
A\(B∪C) = fA(1 − fB∪C) = fA(1 − (fB + fC − fBfC)) = fA − fAB − fAC + fABC}
nie wiem jak to zwinąć więc zaczynam drugie:
(A\B)\C = fA\B(1 − fC) = fA(1 − fB)(1 − fC) = fA − fAC − fAB + fABC
dobrze wykazane?
10 lis 23:20
krystek: Powodzenia Chłopaki !
10 lis 23:21
b.: jak rozumiem, fA to indykator zbioru A? W takiej sytuacji po lewej stronie równości powinna
być też funkcja, a nie zbiór. Poza tym ok.
10 lis 23:49