matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cas
Margarita:
Liczba −4 jest rozwiązaniem równań x/2x + a = 2 Znajdź wartosc parametru a
10 lis 20:17
sushi_ gg6397228:
x
+a = 2
2x
1
+ a= 2
2
a= 1,5 i nie potrzebne bylo
x
10 lis 20:19
Jolanta:
−4 podstaw za x
10 lis 20:19