nierownosci
Margarita: Podaj rozwiązania nierownosci x2 + 6x + 9 mniejsze bądź równe 0
10 lis 18:33
Osmol: Δ=36−36=0
| | −6 | |
jedno miesce zerowe x0= |
| =−3 |
| | 2 | |
parabola ramionami skierowana do góry czyli rozwiazanie to x=−3
10 lis 18:49
pati: (x+1)(x−4)>0
27 paź 12:18
Kaja: x∊(−∞;−1)∪(4;+∞)
27 paź 12:20
Karo: x2 − 2x +2 ≤0
28 paź 22:41
Janek191:

x
2 − 2x + 2 ≤ 0
Δ = ( −2)
2 − 4*1*2 = 4 − 8 = − 4 < 0 − brak pierwiastków − parabola nie przecina osi OX
a = 1 − ramiona paraboli są skierowane ku górze , więc cała parabola leży nad osią OX
Odp. ∅ − brak rozwiązań
=======
29 paź 08:24