matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć r
sus:
Wyznacz r ze wzoru: W=GMm(
1
r
−
1
R
) Od czego zacząć? Bo coś mi nie wychodzi.
10 lis 17:35
olek:
1
1
W
−
=
r
R
GMm
1
W
1
=
+
r
GMm
R
1
WR+GMm
=
r
RGMm
RGMm
r=
WR+GMm
10 lis 17:43