matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac rownanie
krystin:
logx + log(x−2)=1
10 lis 17:18
Nienor:
logx(x−2)=log10 x(x−2)=10 Z: x>0 i (x−2)>0 i x(x−2)>0 z definicji log
10 lis 17:20
ZKS:
Zał. x > 0 ∧ x − 2 > 0.
10 lis 17:23