matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac rownanie
krystin:
rozwiaz rownanie : 9
x
−2*3
x
+1=0
10 lis 17:16
Tadeusz:
3
x
=t t
2
−2t+1=0 Δ=4−4 t=1 x=0
10 lis 17:20
ZKS:
(3
x
− 1)
2
= 0 3
x
= 1 ⇒ x = 0
10 lis 17:20
Nienor:
Z: 3
x
=t i t>0 t
2
−2t+1=0 t=1 spełnia Z 3
x
=1 x=0
10 lis 17:23