ciag
ciemna masa: wyznacz ciag geometryczny w ktorym a2=4 i a5=1625
10 lis 15:36
Nienor: a
2=a
1*q
a
5=a
1*q
4
4=a
1*q
a
n=a
1*q
n−1
Obliczyć i podstawić.
10 lis 15:43
ciemna masa: kurde nie czaje tyc ciagow
10 lis 15:47
ciemna masa: kurde nie czaje tyc ciagow
10 lis 15:48
ciemna masa: kurde nie czaje tyc ciagow
10 lis 15:48
%25253Cb%25253Eciemna%252520masa%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520kurde%252520nie%252520czaje%252520tyc%252520ciagow%25250A%25250A
10 lis 15:50
krystek: W c.geom.
an=a1*qn−1
stąd Nienor napisał
a2=..
a5=...
10 lis 15:52