matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Ghul:
Dany jest ciąg an o wyrazie ogólnym an=n+15/11 sprawdź ,czy istnieje wyraz tego ciągu równy 1,6
10 lis 14:41
ICSP:
błąd w treści
a
n
= 1,6
n + 15
1,6 =
11
rozwiąż to równanie. Pamiętaj że rozwiązanie powinno być liczbą naturalną.
10 lis 14:42