wiedząc, że tgα=5 oblicz U{sinα-cosα}{sinα-cosα}
nika: | | sinα−cosα | |
wiedząc, że tgα=5 oblicz |
| − proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania |
| | sinα−cosα | |
9 lis 20:43
nika: potrafi to ktoś wyliczyć?
9 lis 20:48
ZKS:
| | 2 | | n − 1 | |
A ile to jest |
| lub |
| ? |
| | 2 | | n − 1 | |
9 lis 20:59
domii: pomyliłam tam na dole ma być +
9 lis 21:00
krystek: Podziel licznik i mianownik przez cosx
9 lis 21:02
ZKS:
sinx = 5cosx
| 5cosx − cosx | | 2 | |
| = |
| . |
| 5cosx + cosx | | 3 | |
9 lis 21:03
krystek: | tgx−1 | | 5−1 | | 4 | | 2 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| tgx+1 | | 5+1 | | 6 | | 3 | |
9 lis 21:07
domii: dzięki ^^
9 lis 21:08