9 lis 19:58
krystek: A co tutaj możesz uprościć?
9 lis 19:59
Vizer: Prawdopodobnie miało być w liczniku x2−4
9 lis 20:01
Eta:

...... prawdopodobnie
pyszne
9 lis 20:02
ruda: uprość i podaj zbiór dla których wyrażenie ma sens liczbowy
przykladowy przyklad
| x2 −3x | | x(x−3) | | x(x−3) | | x | |
| = |
| = |
| = |
| |
| x2 −9 | | x2− 32 | | (x−3)(x+3) | | x+3 | |
(x−3) (x+3) . ≠0
x−3. ≠0 x+3. ≠0
9 lis 20:06
ruda: przyklad jest dobrze napisany
9 lis 20:07
Vizer: Eta co ty dzisiaj w takim dobrym humorze?
9 lis 20:08
ruda: pomozE MI ktos
9 lis 20:09
Eta:
Hehe ....
Ja zawsze mam dobry humor
9 lis 20:09
Eta:
@ruda
ostatni przykład jest ok
a w pierwszym ... nic się nie uprości
9 lis 20:11
Vizer: Dalej jak widzisz nic nie zrobisz, więc przykład sam w sobie jest już uproszczony
9 lis 20:12
ruda: eta to co ja mam zrobic z tym przykladem..
Nauczyciel powiedzial mi ze mam to uproscic
9 lis 20:12
Vizer: To zadanie z książki czy podane przez nauczyciela, jeśli podane przez nauczyciela najbardziej
prawdopodobne jest to, że pomylił się przepisując.
9 lis 20:13
krystek: Eta i super
9 lis 20:14
ruda: podane przez nauczyciela
9 lis 20:14
Vizer: To jak widać pomylił się w przepisywaniu najwyraźniej, bo nic się z tym zadaniem nie da zrobić.
9 lis 20:15
ruda: ok dzieki wszystkim
9 lis 20:18
krystek: A może coś ruda wyczarujesz?
n−l w rozpędzie dopisał x−tez sie myli ,nie tylko przy przepisywaniu.
9 lis 20:20
ruda: ok dzieki wszystkim
9 lis 20:22
ruda: krystek co
9 lis 20:22
krystek: Co znaczy "co"
9 lis 20:24
ruda: co wyczaruje
9 lis 20:24
krystek: Ponieważ uparcie twierdzisz ,że można uprościć, a wszyscy mówią ,że nie
9 lis 20:27
ruda: no bo ja nie umiem matmy wiec
teraz juz wiem ze nie mozna uprościć
9 lis 20:28
krystek: Ćwicz ,a trening czyni Mistrza!
9 lis 20:31
ruda: hehe... Matma jest niefajna bo wogóle jej nie umiem
9 lis 20:32
9 lis 20:35
ruda: czego nie chce krystek
9 lis 20:36
krystek: Nie ja tylko Ty NIE CHCESZ SIĘ UCZYĆ?
A czego nie chcę ja/Wiesz?
9 lis 20:39
ruda: wiesz wszystkie przedmioty sa Ok oprocz mAtmy
9 lis 20:41
Vizer: A systematycznie się jej uczysz?
9 lis 20:44
ruda: no
9 lis 20:44