sprawdzenie mnie
ruda: | 2 | | 2 | | −3(x+2) | | 2−3x−6 | | −3x+4 | |
| −3 = |
| + |
| = |
| = |
| |
| x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
Chodzi mi tylko o sprawdzenie czy dobrze to obliczyłam.. Jak gdzieś popełniłam błąd to proszę o
poprawienie mnie
9 lis 19:31
dero2005:
w liczniku 2−6 = −4 a nie +4
9 lis 19:33
Stokrotka: w ostatnim powinno byc −4
9 lis 19:34
mala: mnie wyszlo −3x+ 8 dzielone przez x+2
9 lis 19:34
ruda: czyli wszystko dobrze tylko ze powinno byc −3x−4 zamiast +4
9 lis 19:35
ruda: mala z kad 8
9 lis 19:35
mala: a nie nie przepraszam, dero2005 masz racje
9 lis 19:37