wartość bezwzględna
TOM: wartości bezwzględne
Zadania mają posiadać oś, oraz zaznenie na osi, kółeczko zamalowane albo otwarte oraz przedział
tego zbioru np. x∈[−5,3].
1. |x| = −3
2. |x| = 2
3. |x+3| = 1
4. |x−2| = 5
5. |x+8| = 32
6. |x+3| = −5
7. |x−2| = 8
8. ⅓|x−½| = 9
9. ¹/₄|x+3| = 8
10. |x−1| < 0
11. |x−1| > 0
12. |x−1| ≤ 0
13. |x−1| ≥ 0
14. |x+8| < 3
15. |x+8| > 3
16. |x+8| ≤ 3
17. |x+8| ≥ 3
Proszę o zrobienie chociaż kilku przykładów. Potrzebne natychmiast.
9 lis 19:00
9 lis 19:32
krystek: 1brak rozw x∊{pusty}
3)x+3=1 lub x+3=−1
14) x+8>−3 i x+8<3
15 x+8<−3 lub x+8>3
9 lis 19:34