oblicz
ruda: | 2 | | 1 | | −3(x+2) | | 1−3x−6 | | −5−3x | |
| −3= |
| + |
| = |
| = |
| |
| x+2 | | x+2 | | x+2 | | x−3 | | x−3 | |
Chodzi mi tylko o sprawdzenie czy dobrze to obliczyłam.. Jak gdzieś popełniłam błąd to proszę o
poprawienie mnie
9 lis 18:57
dero2005:
skąd w mianowniku wzięło się x−3, licznik dobrze, możesz jesze wyciągnąć −(minus) przed kreskę
ułamkową
9 lis 19:02
dero2005:
skąd w mianowniku wzięło się x−3, licznik dobrze, możesz jesze wyciągnąć −(minus) przed kreskę
ułamkową
9 lis 19:02
ruda: mialo byc x+2
| | 2 | |
a w poczatku sie nie pomyliam .. bo chyba powinnam napisac |
| a nie 1 |
| | x+2 | |
9 lis 19:04
dero2005:
faktycznie, że tego nie zauważyłm też pomyłka
9 lis 19:09