matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
xxx:
wielomian W(x) określony jest wzorem W(x)=x
2
+x−2. Zatem a)W(−2)+1<0 b)W(1)*W(−2)>0 c)W(−2+1)=0 d) W(1)*W(−2)=0
9 lis 18:52
Eta:
W(−2)= 4−2−2= 0 odp d) bo W(1)*W(−2)= 0
9 lis 18:56