matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
***??***:
oblicz log
3
√
3
- log
1
/3
√
3
16 mar 17:15
Basia:
√
3
= 3
1/2
= (3
-1
)
-1/2
= (1/3)
-1/2
log
3
√
3
- log
1/3
√
3
= (1/2 ) - (-1/2) = 1
16 mar 17:49