matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
luk18:
Rozwiąż w ciele liczb zespolonych z
6
=z
3
i
9 lis 17:48
luk18:
proszę potrzebuję tylko wyników
9 lis 18:05
Andrzej:
z = 0 z = −i
i+
√
3
z =
2
i−
√
3
z =
2
9 lis 18:12
orzelzmatmy.pl:
Tego typu równania zespolone można rozwiązać za pomocą postaci trygonometrycznej liczby zespolonej
http://orzelzmatmy.pl/liczby-zespolone/77-postac-trygonometryczna-i-wzor-de-moivrea
lub postaci wykładniczej
http://orzelzmatmy.pl/liczby-zespolone/78-postac-wykladnicza-i-wzory-eulera
Można też policzyć pierwiastek zespolony (są na to stosowne wzory)
http://orzelzmatmy.pl/liczby-zespolone/75-pierwiastek-zespolony-i-rownania-zespolone
10 maj 01:46