matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
zaq:
jeżeli fx=3−2x
2
to funkcja gx=1−f(1−x) ma wzór
9 lis 17:30
Aga:
f(x)=3−2x
2
f(1−x)=3−2(1−x)
2
=... g(x)=1− ( to co wyszło wyżej)
9 lis 17:35
zaq:
czyli 2x
2
−4x tak?
9 lis 17:37
Aga:
Tak.
9 lis 18:06
zaq:
dzieki
9 lis 18:14