Jedną czwartą liczby uczniów penwej klasy stanowią chłopcy. Wobec tego liczba dz
babe: Jedną czwartą liczby uczniów penwej klasy stanowią chłopcy. Wobec tego liczba dziewcząt z tej
klasy jest większa od liczby chlopców o 200%.
Ale dlaczego
8 lis 23:18
dero2005:
14 stanowią chłopcy
34 stanowią dziewczyny
jeśli dziewcząt byłoby o 100% więcej to byłoby ich 2 razy tyle co chłopców a jeśli jest ich o
200% więcej to znaczy że ich jest więcej 3 razy
3*14 = 34
8 lis 23:24
Jolanta: o włąsnie takie zadanie miałąm na mysli
| 3/4−1/4 | | 2/4 | | 2 | | 4 | |
| *100%= |
| *100%= |
| * |
| *100%=200% |
| 1/4 | | 1/4 | | 4 | | 1 | |
8 lis 23:57