Ile razy sześcian liczby jest 2 + p{8} jest wiekszy od sześcianu liczby 1+ p{2}?
zielony: Ile razy sześcian liczby jest 2 + √8 jest wiekszy od sześcianu liczby 1+ √2?
Chciałem ze wzoru skróconego mnożenia ale jakoś dziwnie wychodzi a podana wskazówka wcale nie
dotyczy wzorów skróconego mnożenia.
Wskazówka: 2+√8 = 2+2√2 = 2*(1√2)
8 lis 22:57
ICSP: łosiem raze

2 + 2
√2 = 2(1 +
√2)
8 lis 22:59
ICSP: czyli
| | 2(1+√2) | | 23 (1 + √2)3 | |
( |
| )3 = |
| = 23 = łosiem |
| | (1 + √2 | | (1+√2)3 | |
8 lis 23:03
słoneczko: o matko...
bardziej zrozumiałem że 2(1+√2)= 2 * 4 +8
ale dziękuje
8 lis 23:08
zielony: no ja tak samo zrozumiałem xD
8 lis 23:09
zielony: ale tam na koncu to = 8
8 lis 23:09
ICSP: 8 = łosiem
8 lis 23:11