przedstaw w prostszej postaci
nika: cos4α − sin4α / cos2α − sin2α
8 lis 22:55
Eta:
=1
8 lis 22:56
nika: a mogłabym prosić o rozpisanie tego, bo nie rozumiem na jakiej zasadzie to tak wychodzi
8 lis 23:00
Eta:
a4−b4=(a2+b2)(a2−b2)
cos4α−sin4α= (cos2α+sin2α)(cos2α− sin2α)
8 lis 23:03
nika: dzięki^^
8 lis 23:16
Eta:
8 lis 23:17
ICSP: a ja zrobię w drugą strone
| | cos2α −sin2α | |
1 = |
| = |
| | cos2α − sin2α | |
| | (cos2α − sin2α)(cos2α + sin2α) | | cos4α − sin4α | |
|
| = |
| |
| | cos2α − sin2α | | cos2α − sin2α | |
8 lis 23:23