kk: rozwiąż równanie stosując dwumian Newtona
(n/2)-(n/3)=0
dzieki
18 kwi 10:33
mto:
n
= n(n−1)/1*2 = n(n−1)/2 ;
2
n
= n(n−1)(n−2)/2*3 = n(n−1)(n−2)/6
3
n(n−1)(n−2)/6 − n(n−1)/2 dalej do wspólnego mianownika i z resztą rachunków już prosto
14 paź 01:50
Janek191:
To było zadanie z 18 IV 2008 r.
14 paź 02:05
mto: wiem, ale niedawno sam czegoś takiego szukałem, następnie znalazłem materiały teoretyczne i
postanowiłem dać przykład jak by w przyszłości też tutaj trafił, będzie miał wskazówkę
25 paź 14:27
ICSP: a dziedzina gdzie ?
25 paź 14:33