Matematyka pole koła
NataliaO: Bardzo prosze o rozwiazanie :
Pole wycinka koła na rysunku wynosi:....
a jego obwód:....
Rysunek przedstawia wycinek koła o promieniu 6 i kącie B−20 stopni.
bardzo prosze.
8 lis 21:48
sushi_ gg6397228:
jakie sa wzory na wycinek koła −−> pole
wzor na długosc łuku −−> ...
8 lis 21:51
NataliaO: ale to nie takie proste jak sie wydaje. przynajmniej dla mnie. bardzo prosze o pomoc.
8 lis 21:53
sushi_ gg6397228:
wypisz wzory
8 lis 21:57
8 lis 21:58
NataliaO: znam wzory: P=α/360 * πr2
ł= α/360 * 2πr
8 lis 22:04
sushi_ gg6397228:
α=20
0
r= 6
to do wzoru nie umiesz podstawic
8 lis 22:05
NataliaO: własnie nie umiem. a jezeli dla cibei jest to jakis problem aby mi pomoc to po co w ogole
piszesz, ja tylko prosze o przysługę
8 lis 22:10
sushi_ gg6397228:
podstawianie do wzoru −−> klasa 6SP
8 lis 22:12
Natalia: moze inaczej ni bylo mnie caly tydzien w szkole lezalam chora mam zaleglosci,a ja po prostu
prosze o przysluge.
8 lis 22:14
sushi_ gg6397228:
to nie ma znaczenia
jak bedzie 4*5== to tez powiesz, ze byłas przez caly tydzien chora i nie umiesz policzyc,
mimo ze to bylo 2 lata temu
8 lis 22:18
Natalia: Nie rozumiem takiego czegoś. Po co ty tu w ogole piszesz? Jezeli masz inicjatywe tylo na kogos
na skoczyc.
−,−. Tak w ogóle ludzie piszą tu o tym czego nie rozumieją. tak? no właśnie. i nikt nie ma
najmniejszego prawa nasmiewac sie z kogos kto ma po prostu luki. a wielu osobom to sie zdarza.
8 lis 22:23