matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie
milo:):
Rozwiaz rownanie sin x + cos
2
x =
1
4
8 lis 21:45
ZKS:
3
sin
2
x − sinx −
= 0
4
sinx = t ∊ <−1 ; 1>
3
t
2
− t −
= 0
4
Δ = 1 + 3
√
Δ
= 4
1 − 2
1
1 + 2
t
1
=
= −
t
2
=
∉ D
2
2
2
1
sinx = −
2
x = Dokończ.
8 lis 21:51
Bogdan:
Skorzystaj z: cos
2
x = 1 − sin
2
x
8 lis 21:51
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/109939.html
8 lis 21:58